Skidåkning

Fyren skidor har har två träningsgrupper, den yngre gruppen (barnens ålder cirka 5-9 år) och den äldre gruppen (barnens ålder cirka 10-14 år), som båda tränar vid Waterloo. Målet med verksamheten är att ge barn en möjlighet att bekanta sig med skidåkning och skapa ett intresse för skidor.

Den yngre gruppen fokuserar på lekfull rörelse på barmark vid Waterloo varje onsdagkväll kl.18.30 från september fram till vintersäsong. Föräldrar får också gärna vara med och motionera tillsammans med barnen. När snön fallit och spåren är redo ordnas träningarna med skidor på och då varvas lek med inslag av stafetter och klubbtävlingar. Vintersäsongen pågår vanligen mellan januari och mars.

Den äldre gruppens träning vid Waterloo består under barmarkssäsong vanligen av löpning och stavgång. Övrig träning såsom rullskidsträning, backträning och styrketräning ordnas oftast på annan plats enligt överenskommelse. Skidträningar på snö med den äldre gruppen brukar oftast inledas på konstsnö vid Pixne idrottsområde i december, för att i januari kunna flyttas till Waterloo skidområde. Den äldre gruppens juniorer uppmuntras att delta i tävlingar utanför kommunen, men det är inget måste.

Alla intresserade är välkomna med i skidverksamheten!