Tävlingslicens

För att delta endast i IF Fyrens föreningsverksamhet vid Waterloo behövs ingen licens, förutsatt att du själv har en egen försäkring. Alla som vill delta i tävlingar utanför kommunen behöver en licens. Skipassi gäller för 12-åringar och yngre, medan 13-64-åringar behöver en tävlingslicens. Skipassi och licens köps via Suomisport.fi och betalas av idrottaren själv.

I Skipassi ingår försäkring som gäller både vid träning och tävling. För att kunna delta i tävlingar utöver föreningens egna tävlingar, t.ex. Distriktstävlingar, ska juniorer ha giltigt Skipassi för säsongen 2021-2022 (1.6.2021-31.5.2022). 

12-åringar och yngre, samt 65-åringar och äldre, deltar i alla nationella tävlingar med Skipassi. 13-64-åringar behöver tävlingslicens för att delta i nationella tävlingar. Att byta från Skipassi till tävlingslicens mitt under säsongen går tyvärr inte utan då är man tvungen att köpa en tävlingslicens skilt utöver Skipassi. 

Så här gör du

  1. Gå till Suomisport.fi  > Hanki licenssi tai jäsenyys, Ange ditt telefonnummer på förstasidan, du får en kod via sms som du loggar in med. 
  2. Ange dina kontaktuppgifter (ej barnets). Om du skaffar licens åt ditt barn går du in på “lisää lapsi” och fyller i uppgifterna. 
  3. Välj “osta lisenssi” och välj den person som licensen är ämnad för och sök därefter på “maastohiihto” och välj licens enligt listan ovan. 
  4. Koppla licensen till föreningen genom att söka på “IF Fyren skidor”. 
  5. Välj betalningssätt och betala.